Adformatie

Adformatie

22 bedrijven bundelen krachten: de Club van Circulaire Ondernemers

De Club wil transities versnellen middels samenwerking en kennisdeling.

De Club van Circulaire Ondernemers roept op om van circulair ondernemen de status quo te maken om ervoor te zorgen dat we de klimaatdoelen van Parijs behalen. De zojuist opgerichte club doet dat op maandag 6 februari vanaf een pop-up expo in Circl op de Zuidas.

De Club van Circulaire Ondernemers bestaat vooralsnog - de groep is nog groeiende - uit 22 bedrijven die zichzelf zien als pionier op het gebied van circulair ondernemen. Het gaat om ondernemingen als Swapfiets, Fairphone, Reflower en Pieter Pot voegen zich bij de club. De groep wordt gesteund door 11 partners, zoals Copper 8, Impact Hub, Innoboost, Circle Finance Lab en Circle Economy. De genoemde pop-up expositie zet circulaire producten, diensten en innovaties in de spotlight en wil een concreter actieplan ontketenen. De club is ervan overtuigd dat transities versneld worden middels samenwerking en kennisdeling.

Onduidelijk en weinig stimulerend

De lineaire economie is onhoudbaar en niet in lijn met een duurzame toekomst, is de boodschap van de Club van Circulaire Ondernemers. Richard Burger (Swapfiets): ‘Daarnaast is de routekaart vanuit de Rijksoverheid nu te onduidelijk en weinig stimulerend. Als Club van Circulaire Ondernemers roepen we daarom op om van circulair ondernemen de status quo te maken, opschaalmogelijkheden te creëren voor bestaande ondernemers, wetgeving hierop aan te passen en te kiezen voor blijvende systeemverandering met positieve financiële prikkels. Samen laten we zien dat de oplossingen er al zijn, maar de drempels moeten lager om meer doeners te stimuleren tot circulair ondernemen.’

De pop-up tentoonstelling van Nederlandse circulaire producten, diensten en innovaties vanuit de Club van Circulaire Ondernemers is van maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari tussen 09:00 uur en 17:00 uur voor iedereen toegankelijk en gratis te bezoeken in Circl te Amsterdam.

Terug naar blog